تعریف ساختمان صنعتی:
ساختمان های صنعتی – یک ساختمان طراحی شده جهت عملیات صنعتی که شرایط لازم برای کارگران و تجهیزات صنعتی در آن فراهم شده باشد را ساختمان صنعتی گویند.
انواع ساختمان های صنعتی:
ساختمان هایی با ارتفاع ۳ تا ۶٫۷ متر سقف آزاد، با امکان بارگیری داخلی و پارکینگ مجزا. این ساختمان ها شامل تنوع در استفاده از فضا اعم از اداری، فروش و توزیع، استفاده سبک یا سنگین صنعتی است. آنها به جهت تبدیل یک واحد صنعتی به درصد بالایی فضای اداری طراحی شده اند.
ساخت خودرو، منسوجات، فولاد، مواد شیمیایی و فرآیند تولید مواد غذایی مثال هایی در این زمینه می باشند. این ساختمان ها عمدتا شامل ۵ درصد فضای اداری هستند.
ساختمان های منفرد با ۳ تا ۴٫۵ متر ارتفاع سقف، نمای کار شده در یک سمت و سقف اسکله یا بارگیری داخلی در سمت دیگر. این ساختمان ها معمولا دارای کمتر از ۱۵ درصد فضای اداری هستند.
به طور کلی امکاناتی که در بازار های فروش عالی رتبه استفاده می شود شامل تغییرات گسترده ای در بازار سراسر کشور است. R&D می تواند شامل امکانات آزمایشگاه ها، ادارات، امکانات ذخیره سازی و یا خدمات مانند نجاری و یا تعمیر ماشین باشد. بطور معمول هر ملک مجاز به ترکیب مختلفی از دفتر و موارد دیگر است. محدوده فضای اداری بسته به بازار و نیاز های فردی کاربران از ۲۰ تا ۱۰۰ درصد است.
یک ساختمان با امکان ذخیره سازی شخصی و اجاره توسط مصرف کنندگان.
انبار اختصاصی جهت بارگیری و تخلیه و ذخیره سازی کوتاه مدت کالا. یک ترمینال کامیون شامل تعداد زیادی سوله بارگیری است که امکان بارگیری و تخلیه بار همزمان برای حجم بالای کالا را فراهم نماید.
یک ساختمان که برای دریافت و ذخیره سازی کالاهای فروشگاه مورد استفاده قرار می گیرد. از نظر طبقه بندی، این انبارها معمولا در موقعیت مکانی قرار می گیرند که از لحاظ تجاری و صنعتی منطقه مناسبی به شمار آید.
(همچنین به نام صنعت سبک شناخته می شود) به طور کلی حداقل کاربرد صنعتی یک ساختمان را گویند. استفاده از دفتر اداری محدود به وظایف مدیریت برای توزیع یا انبار تجهیزات، حدود ۱۵ درصد از کل فضا است.
ساختمان هایی مجهز به یخچال یا فریزر و فضایی جهت ذخیره سازی کالاها با شرایط خاص در دمای پایین.
طبقه بندی ساختمان های صنعتی :
ساختمان های صنعتی با توجه به ویژگی های اساسی خاص طبقه بندی می شوند که این طبقه بندی در طراحی و اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. مهم ترین این دسته بندی عبارتست از:
ساختمان های صنعتی وابسته به ماشین آلات و تولید محور هستند و به دلیل اندازه متفاوت و فرآیند های تولیدی آنها، به تامین برق با کلاس ولتاژ متفاوت نیاز دارند در نتیجه نیازمند طراحی و اجرای تاسیسات برقی دقیقی است. به عنوان مثال یک کارخانه صنعتی ساده برای کیسه های پلاستیکی به یک منبع الکتریکی با ولتاژ پایین (زیر ۱۰۰۰ ولت) نیاز دارد در حالی که یک کارخانه صنعتی جهت تولید آلومینیوم به یک منبع الکتریکی با ولتاژ متوسط (زیر ۳۵ کیلو ولت در هر IEC/IEEE یا ۶۹ کیلو ولت در هر NECA/NEMA) نیاز دارد.
نیازمندی های کلی ساختمان های صنعتی:
طراحی تاسیسات مکانیکی و برقی وانتخاب تجهیزات برقی و مکانیکی که به منظور برآورده کردن نیازهای کاربردی یک ساختمان صنعتی می بایست تهیه شوند، بسته به نوع ساختمان متفاوت است، اما عمدتا می بایست شامل برخی، یا همه، موارد زیر است:
منبع:
http://www.electrical-knowhow.com/2011/12/electrical-design-requirements-for.html
یک دیدگاه